Een schilderij van jullie bruiloft

Live painting- Peggy van Gurp

Zoek je iets unieks voor op jullie bruiloft? Een verrassing voor jullie gasten waar je zelf ook nog eens een modern en persoonlijk  kunstwerk aan over houdt? Nodig me uit en gewapend met een hagelwit schilderdoek en mijn schilderspullen kom ik op locatie een uniek schilderij maken van jullie huwelijk.

Als je wel eens iemand live hebt zien schilderen dan weet je hoe leuk het is om live zo’n schilderij tot stand te zien komen. Beetje bij beetje verschijnen er steeds meer elementen op het doek. Live painting is een creatieve voorstelling van jullie bijzondere dag met een uniek en persoonlijk schilderij als eindresultaat. Het live schilderen neemt ongeveer 4 uur in beslag en het is een genot om te zien hoe zo’n schilderij tot stand komt. Vooral natuurlijk als dat jullie eigen schilderij gaat worden.

Modern, stoer, vrolijk en impressionistisch

Mijn schilderstijl wordt omschreven als modern, vrolijk, stoer en impressionistisch. Losse penseelstreken in vrolijke kleuren, afgewerkt met spuitbusmotieven en laklijnen. Het leuke is dat je zelf kunt aangeven wat je graag op het doek terug wil zien en welke kleuren er gebruikt mogen worden, want het is natuurlijk ook fijn als het past in jullie interieur. Humoristische of romantische teksten kunnen worden toegevoegd om het allemaal nog persoonlijker te maken. Vind je het leuk als er wat familieleden bijgeschilderd worden? Ook dat is mogelijk. Bij aanvang maak ik foto’s van de personen die ook een plekje mogen op het doek. Dan kan ik afkijken van mijn scherm en hoef ik niet steeds te gaan zoeken hoe ze er ook al weer uitzien. Ze kunnen zichzelf in grote lijnen herkennen, maar het blijft een moderne impressie.

Mijn eerste live paint

Vier jaar geleden maakte ik mijn eerste live paint. Ik had al jarenlange ervaring als illustrator van kinderboeken en schilderde in opdracht vanuit mijn atelier en voor galerieën. Op internet kwam ik toevallig een andere live painter tegen. Die had een heel andere stijl, maar mijn eigen schilderstijl zou zich hier ook erg goed voor lenen. Tot dan toe werkte ik vaak vanuit thuis. Heerlijk toen de kinderen nog klein waren, maar toen die eenmaal wat ouder waren kreeg ik behoefte om ook op andere locaties mijn schilderkunsten te vertonen. Het schilderen voor publiek was me niet vreemd, omdat ik dat in het verleden vaker had gedaan tijdens openingen voor galerieën, maar nu moest het schilderij ook klaar zijn in een uurtje of vier. Dat bracht op het begin toch een bepaalde spanning met zich mee. Maar het lukte altijd, en al gauw maakte die spanning plaats voor genieten.

Soms heb ik niet eens in de gaten hoeveel mensen er daadwerkelijk achter me staan te kijken, totdat ik me omdraai. Bij aanvang van de live paint is het vaak gissen voor de toeschouwers hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Dat begin ziet er namelijk erg zwart-wit uit, kleurloos en vaak ietwat onherkenbaar. Maar ik heb zelf dan al een duidelijk beeld voor ogen. En soms lopen de dingen gewoon zoals ze gaan. Want het schilderen gaat ook vanuit gevoel.

Na vier jaar live painting, heb ik al vele live paint projecten mogen uitvoeren en kijk ik nog steeds uit naar de volgende opdracht. Het is natuurlijk heerlijk als je zo van je hobby je beroep kunt maken, en een eer als mensen je uitnodigen om zo een bijzonder kunstwerk voor ze te maken. Je bent als live painter toch een vreemde tussen alle familie en vrienden. Vaak maak ik ook emotionele momenten mee, in de vorm van persoonlijke speeches en liefdevolle verrassingen. Maar dat maakt het juist zo leuk en soms kan ik die momenten dan ook weer een plekje geven op het schilderij.

Live painting als huwelijkscadeau

Live painting is een zeer toepasselijk cadeau voor een huwelijk. Het wordt vaak aangeboden door vrienden of familie. Het is niet makkelijk, en soms een hele uitdaging om een geschikt cadeau te vinden. Vaak heeft het bruidspaar alles al en geld geven is ook niet origineel. Met een live painting kun je echt iets unieks aanbieden. Een cadeau dat ter plekke gemaakt wordt heeft een grote verrassingsfactor. Het is entertainment met een uniek kunstwerk als eindresultaat. Ook leuk voor bedrijfsfeest, verjaardag en evenement

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op mijn website www.peggyvangurp.nl voor vele voorbeelden, live painting kosten en overige info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *