BLOG  – Dresscode

Kiezen jullie op je trouwdag voor een dresscode, geef deze duidelijk aan op te trouwkaart, eventueel een korte beschrijving van wat de dress code in houdt. Dit om te voorkomen dat gasten niet precies weten wat jullie dresscode inhoudt en eventueel under dressed of juist over dressed op jullie feest komen.

De meest voorkomende dresscodes zijn:

Black Tie – ook  zwarte strik, cravate noir, toilette de petit soir, tuxedo of diner coat genoemd. De heren dragen een smoking met een zwarte strik. Dames dragen een cocktailjurk of een lange avondjurk.

White tie – ook witte strik, cravate blanche, Frack, tenue de soiree, of toilette de grand soir genoemd. De heren dragen een rokkostuum met een witte strik en een vest van wit pique of een gala- uniform. De dames dragen een feestelijke avondjurk, met groot decolleté, officieel horen daar handschoenen bij. Voor zowel heren als dames geldt dat er geen horloge mag worden gedragen.

Avondkleding – ook tenue de soiree genoemd. De heren dragen een kostuum of smoking. De dames dragen een lange of kortere avondjurk.

Stadskleding – ook tenue de ville of lounge suit genoemd. De heren dragen een driedelig pak in de kleur blauw of grijs. De dames dragen een mantelpak of broekpak met daarbij een hoed.

Informeel – De heren dragen een broek in combinatie met een blazer. De dames dragen verzorgde informele kleding. Bijvoorbeeld een jurk of pakje of broekpak.

Casual – Voor zowel voor dames als de heren geldt dat zij goed verzorgde kleding dragen, verder zijn er geen voorschriften.

Dress to impress – Hiermee laat je het aan de gasten over wat zij zullen dragen, maar geef je wel aan dat feestelijke, uitbundige kleding gewenst is. Iedereen kan zich helemaal laten gaan!

Cocktail – De dresscode Cocktail is een dresscode die je vaak ziet op feestjes, bruiloften, strandenevenementen en cocktailparty’s. De dresscode Cocktail is voornamelijk gericht op dames, met als centerpiece: de cocktailjurk. Heren zijn wat vrijer in hun kledingkeuze. Het ligt aan de gelegenheid waar de dresscode gedragen moet worden. Cocktail is een dresscode die vaak bij feestelijke gelegenheden voorkomt, dus je mag best een beetje uitpakken wanneer deze dresscode op de uitnodiging staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *